PrintEnglish

 

Birkesaft i Is fra Skarø



Fuld af gode egenskaber

Birkesaften tapper vil selv fra birketræer på Skarø og Avernakø. Denne saft indgår i en del af vores eksperimenterende arbejde og udvikling af nye produkter.


Da birkesaft har en relativt kort holdbarhed, ca. 5 dage i køleskab, frøs vi den i begyndelsen ned for at kunne få glæde af den i længere tid. Dermed blev ideen født om at bruge birkesaft i is.


Birkesaft smager som anden mineralvand, dog med et strejf af sødme.

 

Sådan tapper du den sunde saft fra havens birketræer TV2




Naturens smagsdommer

I dag er birkesaft en grundbestanddel i hele serien af Is fra Skarø. Grunden til at vi er så glade for at bruge birkesaft i is er, at den giver isen en god konsistens.


Med birkesaft og sukkertang som faste bestanddele af samtlige Is fra Skarø kan man sige, at vi har allieret os med naturens hårdeste smagsdommere. Birkesaften og sukkertangen virker nemlig som smagsfremmer på samtlige smagsstoffer i isen. Det er derfor, vi kun anvender solmodne bær og frugt af højeste kvalitet. Eventuelle bitterstoffer fra umoden frugt ville simpelthen træde for tydeligt igennem. Naturens smagsdommere tillader os kun at fylde isen med velsmag.