PrintEnglish

 

Fødevaresikkerhed og kvalitet



Is fra Skarø er ikke markedets billigste. Til gengæld er den en af verdens bedste med hensyn til smagsoplevelsen. Her vil vi gerne fortælle hvorfor:

Økologi er for os en selvfølge. Råvarer dyrket uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler, er godt for naturen og alle os der spiser isen.  

 

”Økologi har meget godt at byde på – f.eks. fraværet af pesticid-rester som findes i over halvdelen af al ikke-økologisk frugt og grønt. Plus en lang række fordele for natur og miljø.”
Søren Husted, Ph.D. associated professor Københavns Universitet.


Der er ingen nødder i nogle af vores is. Vores sorbetis er også fri for æggehvide – en glad nyhed.

 

Optimal smag og konsistens opnår vi ved at bruge de bedste råvarer i de rette mængder. Vi anvender kun solmodne bær og frugt i ismassen – aldrig koncentrater.


Flødeisen er baseret på økologisk mælk, fløde og valle fra Naturmælk AMBA. Fordi vi synes det smager bedre.

 


 

Is fra Skarø modnes, inden den fryses ned. Det gør vi for at give smagen tid til at udvikle sig optimalt.

Al Is fra Skarø indeholder birkesaft og sukkertang og er sødet med økologisk rørsukker.

Vores gourmet-is er uden tilsætningsstoffer’ det skal tages helt bogstaveligt. Vores gourmet-is indeholder hverken kunstige eller naturlige tilsætningsstoffer. Tilsætningsstoffer så som stabilisator og emulgator smager i sig selv ikke godt og slet ikke for folk, der er vant til at smage nuancer. 

Vi pisker ikke luft i ismassen ved indfrysning. På den måde opnår vi en mere koncentreret smag og et ærligt produkt. Vi undgår også at tilsætte emulgator og stabilisator. Jo mere luft en is får tilført jo mere emulgator og stabilisator er producenten nød til at tilsætte isen. Man kan købe en liter is, der vejer 475 g, men ikke hos Is fra Skarø.

– what you see is what you get!

 

Erklæring om økologikontrol.

 

Forskning: 

Forskere ved Newcastle University har fundet ud af, at økologisk mælk har højere koncentartioner af gavnlige fedtsyrer end konventionel mælk.

 

Resultaterne viste blandt andet, at indholdet af de gavnlige omega-3 fedtsyrer i gennemsnit var 60 procent højrere i økologisk mælk. Forskellen formodes at skyldes, at de økologiske køer går ude på græs om sommeren og har mere græs i foderet om vinteren.

Forskerne har studeret mælkekvaliteten i 22 forskellige mælkemærker fra køledisken - 10 økologiske og 12 konventionelle - i januar og juli i løbet af to år.

 

Læs mere om undersøgelsen i Journal of Dairy Science


Økologisk mælk har en bedre kvalitet end konventionel mælk - og det kan smages, viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Indholdet af frie fedtsyrer er markant lavere i økologisk mælk end i konventionel mælk. Det betyder, at den økologiske mælk har mindre risiko for at udvikle skarp smag eller lugt. Det viser et forskningsprojekt fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet, som er omtalt i seneste udgave af Effektivt Landbrug. 

 

Årsagen til den bedre mælkekvalitet fra økologiske besætninger formodes at skyldes, at de økologiske køer går ude på græs om sommeren, og at de har meget græs i foderet, når de står i stalden om vinteren. Mælkens indhold af E-vitamin øges ved afgræsning, hvilket også giver en bedre mælkekvalitet.

 

Mælk fra økologiske køer, der går på kløverrige græsmarker, har desuden et højere indhold af omega-3 fedtsyrer end køer, der ikke går på græs.

 

"De økologiske mejerier har længe kunnet fornemme, at økologisk mælk har en bedre kvalitet og smag. Det har de brugt til at udvikle specielle og spændende økologiske mælkeprodukter. Dertil kommer at køer på græs er glade køer. Det er godt for de økologiske køers sundhed og trivsel, når de får lov at komme ud af stalden og boltre sig på markerne i hele sommerhalvåret," siger Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening.

 

Se mere om forskningsprojektet om økologisk mælkekvalitet.